Najava filmova - Svibanj 05/2015 2. dio

Nakon što smo vrlo uspješno apsolvirali početak 5. mjeseca  koji je obilježio Tom Hardy u filmovima Child 44 i Mad Max: Fury Road, okrećemo se filmovima koji nam dolaze u drugoj polovici svibnja u naša kina.

Redatelj: Brad Bird
Glumci: George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie
Žanr: Akcija, Avantura, SF
Trajanje: 130 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 21.05.2015.


Iz Disneyevog studija dolazi nam SF avantura dvostrukog Oskarovca Brada Birda koji je poznat po animiranim filmovima "Ratatouille" i "The Incredibles".

Srednjoškolka Casey (Britt Robertson)je junakinja filma koji ima nekonvencionalno razumijevanje tehnologije, a njezin zadatak će biti povratiti svoju budućnost na ludom avanturističkom putovanju. Casey će zajedno sa genijalnim inovatorom Frankom (George Clooney) i mladim ženskim robotom Athenom (Raffey Cassidy) pokušati otkriti što se dogodilo sa Tomorrowland-om i spasiti budućnost našeg svijeta.

Mišljenja oko filma su podijeljena, a ocjena na IMDb svakim danom sve više pada (trenutno je 7.1). U filmu su postavljena neka pitanja vezana za temeljne vrijednosti društva i svijeta u kojem živimo što nam daje jedan poučan prikaz, a sami film je namijenjen uglavnom djeci i mlađoj populaciji.



Redatelj: Peter Bogdanovich
Glumci: Jennifer Aniston, Imogen Poots, Quentin Tarantino, Owen Wilson
Žanr: Komedija
Trajanje: 93 minute
Država: SAD
Početak prikazivanja: 21.05.2015.


Ekscentrična komedija u kojoj je Arnold (Owen Wilson) oženjeni filmski i kazališni redatelj koji će pasti na čari prostituke Izzy (Imogen Poots), a ona će se igrom slučaja prijaviti za ulogu glumice baš u njegovoj predstavi. U filmu glume još Jennifer Aniston i Quentin Tarantino, a film trenutno ima solidnu 6.7 ocjenu na IMDb.



Redatelj: Gil Kenan
Glumci: Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Kennedi Clementsn
Žanr: Horor, Triler
Trajanje: 93 minute
Država: SAD
Početak prikazivanja: 21.05.2015.

 
Poltergeist je remake popularnog istoimenog horora iz 1982. godine kojeg je napisao Steven Spielberg. Novi Poltergeist režirao je Gil Kenan koji je poznat po filmovina "Monster House" i "City of Ember".

Poltergeist je klasična horor priča gdje se obitelj seli na zabačeno mjesto izvan grada u napuštenu kuću. Tamo će se suočiti sa duhovima koji će u početku biti prijateljski raspoloženi i pomicati će objekte u kući kako bi zabavili ukućane. S vremenom će se situacija pogoršati, a obitelj će biti primorana suočiti se sa strašnim duhovima koji će oteti njihovu najmlađu kćer, a oni će morati ujediniti snage kako bi spasili malu djevojčicu od sila zla.



Redatelj: Brad Peyton
Glumci: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario
Žanr: Akcija, Drama, Triler
Trajanje: 114 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 28.05.2015.


Dobri div Hollywooda Dwayne "The Rock" Johnson je opet u akciji. Ovaj put utjeloviti će Raya, pilota helikoptera i spasioca. Nakon serije katastrofalnih potresa koji su pogodili Kaliforniju, Ray će se uputiti na iznimno opasan put do San Francisca kako bi spasio svoju kćer koja je u životnoj opasnosti. Već na prvi pogled vidljivo je kako je San Andreas vizualno vrlo jak film i da će nam scene apokalipse oduzimati dah, a film će se također prikazivati i u 3D formatu.



Redatelj: Ivona Juka
Glumci: Lana Barić, Vojislav Brajović, Nataša Janjić, Goran Hajduković, Nataša Dorčić
Žanr: Drama
Trajanje: 114 minuta
Država: Hrvatska
Početak prikazivanja: 28.05.2015.


"Ti mene nosiš" je debitantski dugometražni film Ivone Juke čije smo dokumentarne filmove već imali priliku gledati. Ovo je film o tri kćeri koje se bore za prihvaćanje, iskupljenje i nove prilike...

Dora je zanemarena djevojčica koja ima 10 godina, a životni san joj je postati nogometna menadžerica.Uzor prolazi u Zdravku Mamiću i počinje proučavati sve što ima veze sa njim. Dorin otac je Vedran, odmetnik koji se vraća kući nakon što ga nije bilo čak 4 godine. U želji da se ponovno zbliži sa ocem, Dora spašava oca Vedrana pred policijom i skupa počinju graditi svoj odnos.

Ives je redateljica popularne sapunice, a u njoj glavne uloge imaju estradnjaci i lokalni popularni ljudi, a ne pravi glumci. Uz probleme na poslu, probleme ima i kod kuće. Njezin otac boluje od Alzheimerove bolesti. Ives polako gubi oca, ali i tlo pod nogama.

Nataša je uspješna producentica sapunice koja očekuje dijete. Kad joj se uz nagomilane probleme iz prošlosti pojave još teži, želi se suočiti s ocem s kojim je prekinula sve veze.



Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.