Otvoreno 14. izdanje Zagreb Film Festivala!


Sinoć navečer,  u najboljem europskom kinu otvoreno je 14. izdanje Zagreb Film Festivala. ZFF je i ove godine pripremio više od 100 filmova uz zanimljive programske novitete koji će se održavati zaključno do 20.11. Natjecateljski program podijeljen je na dugometražne i kratkometražne filmove te programe 'Kockice', 'Ponovno s nama' i 'PLUS'. Svečano otvaranje ZFF-a uveličala je i službena dodjela nagrade mreže Europa Cinemas kinu Europa. 

Filmski festivalski dio programa otvoren je prikazivanjem finskog kandidata za Oscara "Najsretniji dan u životu Ollija Makija". Ako pogledamo na ono što nas tek očekuje, među dugometražnim filmovima najzvučniji naslov su "Noćne životinje" redatelja Toma Forda, s Amy Adams i Jakeom Gyllenhaalom u glavnim ulogama.  U natjecateljskom programu 'Kockice' biti će prikazani kratkometražni filmovi novih autor(ic)a, a u programu 'PLUS'  koji je tematski posvećen mladima i odrastanju očekuje nas pet naslova iz Francuske, Irske, Finske, Austrije i Bugarske koje su odabrali srednjoškolci.

Velika novost 14. izdanja ZFF-a je nagrada Zlatni bicikl koja će biti dodijeljena najboljem filmu iz popratnog programa 'Ponovno s nama' u kojem će se prikazivati novi filmovi proslavljenih autora čiji je film prijašnjih godina prikazan u glavnom programu ZFF-a. Ovdje bih spomenuo jednog od najboljih mladih redatelja današnjice, Xaviera Dolana i njegov film "Samo je kraj svijeta", novi uradak Novozelanđanina Taika Waititija "Lov na divljake" i Nicholsov "Loving" koji je zasnovan na istinitoj priči o bračnom paru Loving čiji slučaj je doveo do povijesne odluke Vrhovnog suda o ukidanju zakona koji brane međurasne brakove.

U nastavku teksta se nalaze korisni linkovi.

Kompletan filmski program - LINK
Raspored projekcija - LINK
Ulaznice - LINK

Izvor: Zagreb Film Festival

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

0 komentari:

Objavi komentar