Ne zaboravite posjetiti Noć hrvatskog filma!


Ove subote 6. lipnja održava se druga Noć hrvatskog filma i novih medija. Event će se odvijati diljem cijele Hrvatske. U 9 gradova biti će prikazano gotovo 200 filmova tijekom samo jedne noći. Ako ste u blizini i imate ponešto slobodnog vremena nemojte propustiti ovaj odličan događaj.

Izbor filmova će biti vrlo raznolik, a moći ćete vidjeti neka posebna ostvarenja koja se nemaju priliku tako često vidjeti na kino platnima. Radi se o 13 digitalno restauriranih filmskih klasika (Kameni horizonti, Posljednji podvig diverzanza Oblaka, Pad Italije, Plavi 9, Carevo novo ruho, Ambasador). Također biti će prikazan jedan od najgledanijih domaćih filmova u povijesti - Tko pjeva zlo ne misli. Za ljubitelje dokumentarnih filmova pripremljeni su dokumentarci domaće kinematografije, program digitalno restauriranih kratkih filmova Ante Babaje (Ogledalo, Nesporazum, Jury, Ljubav) u spomen na 5.obljetnicu smrti znamenitog hrvatskog redatelja. Uz popularne animirane filmove, prikazivati će se i bezvremenski hitovi poput Vlak u snijegu i Breza.


Filmovi će se prikazivati u Zagrebu, Dubrovniku, Sisku, Hrvatskoj Kostajnici, Velikoj Gorici, Kutini, Puli, Splitu i Osijeku.  Program traje od 18 sati do 2 sata u noći i tematski je prilagođen svakom pojedinom gradu, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Detaljan program po gradovima i lokcijama možete vidjeti na službenoj stranici Noći hrvatskog filma - OVDJE.

Izvor: http://www.noc-filma.hr/index.html

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.