Najava filmova - Ožujak 03/2015 1.dio

Kratki osvrt na nadolazeće filmove u hrvatskim kinima u prvoj polovici ožujka.

CHAPPIE 
Redatelj:  Neill Blomkamp
Glumci: Sharlto Copley, Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Dev Patel
Žanr: akcija, triler, SF
Trajanje: 120 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja:  05.03.2015

Sva djeca dolaze na svijet prepun obećanja, a jedno od njih je i Chappie.  Odmah nakon rođenja, nakon što su ga otela dva kriminalca, Chappie je posvojen u jednu neobičnu i disfunkcionalnu obitelj. Chappie je čudo, nadaren je i poseban u svakom pogledu. Kao i svako drugo dijete, Chappie će pasti pod utjecaje  okoline koja ga okružuje  (neke dobre, ali  i one loše).  Morati će se osloniti na svoje srce i dušu, svoje instinkte, kako bi pronašao svoj vlastiti put na ovom svijetu i postao ono što je on zapravo je. No, kao i uvijek, postoji jedno ali... Chappie je različit od svih drugih, on je robot! Prvi robot koji ima svoje osjećaje i razmišljanja. Njegov život, njegova priča, sigurno će zauvijek promijeniti kako svijet gleda na odnos čovjeka i robota.
Ovaj film jako podsjeća na film "Real Steel", u kojem se priča vrtila oko robota imenom Atom. Također, još jedna povezanost između ova dva filma je glumac Hugh Jackman, koji glumi u oba filma. Film Real  Steal je bio vrlo dobar i apsolutno je zadovoljio. Na prvi pogled, i Chappie bi trebao biti na dobrom putu.  Nesumnjivo, radi se o vrlo zanimljivom filmu, sa elementima akcijskog SF trilera, a ubrzo ćemo dobiti i priliku da ga pogledamo u kinima.
  

Redatelj: Rob Cohen
Glumci: Jennifer López, Ryan Guzman, John Corbett
Žanr: triler
Trajanje: 91 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 05.03.2015 

Psihološki triler koji istražuje zabranjenu privlačnost koja odlazi predaleko. Samohrana majka (Jennifer López) počinje osjećati privlačnost prema mladiću, tinejdžeru koji se nedavno doselio u susjedstvo. Ona započinje, ali nakon toga želi završiti ovu avanturu,  ali mladić ne popušta tako lako.
Film je dosad dobio vrlo loše kritike, kako od kritičara, tako i od samih gledatelja, a na IMDb ima ocjenu 4.3.


 
Redatelj: J. C. Chandor
Glumci: Oscar Isaac, Jessica Chastain, David Oyelovo
Žanr: akcija, kriminalistički, drama
Trajanje: 125 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 05.03.2015

"A Most Violent Year" je kriminalistički akcijski film čija se radnja odvija u  New York Cityiju tijekom zime 1981. godine, u godini prepunoj raznih zločina, statistički najnasilnijoj godini u povijesti toga grada. Film prati život jednog doseljenika i njegove obitelji, u pokušaju da prošire svoje poslovanje i iskoriste pruženu priliku dok ih bijes, nasilje, propadanje i korupcija svakog  dana povlače prema dnu i prijete im uništenjem svega što su napravili.
Mnogi smatraju da je ovaj film nepravedno zaobiđen što se nagrada tiče. Vrlo često se događa da kritika ne cijeni neki film, i da on prođe nezapaženo zbog toga, ali koga briga što kaže kritika, ako je nama film baš dobar. Neki čak tvrde da se ovdje radi o jednom od najboljih filmova iz 2014. godine. 


Redatelj: David Gelb
Glumci: Olivia Wilde, Evan Peters, Donald Glover
Žanr: triler
Država: SAD
Početak prikazivanja: 12.03.2015

Lazarov efekt  prati skupinu znanstvenika pod vodstvom Franka (Mark Duplass) i njegove zaručnice Zoe (Olivia Wilde)  koji su postigli nezamislivo - vratiti mrtve natrag u život. Nakon uspješnog testiranja na preminuloj životinji, ekipa je spremna predstaviti cijelom svijetu svoj senzacionalan uspjeh. Kad dekan njihovog sveučilišta otkrije te tajne eksperimente, njihov projekt će biti neočekivano zatvoren, a svi njihovi materijali zaplijenjeni.
Film ima 5.7 ocjenu na IMDb, te ne obećava previše usprkos vrlo zanimljivom sadržaju. 
 

Redatelj: Kenneth Branagh
Glumci:Cate Blanchett, Lily James, Hayley Atwell, Helena Bonham Carter, Richard Madden, Stellan Skarsgard
Žanr: avantura, fantazija
Država: SAD
Početak prikazivanja: 12.03.2015


Novi remake poznate klasične bajke  Pepeljuge koji oživljava bezvremenske fotografije iz istoimenog animiranog remek djela iz 1950 godine u produkciji Disney-a. Ispred nas je novi vizualno sjajan spektakl namijenjen novoj generaciji.


Redatelj: Mikkel Norgaard
Glumci:Nikolaj Lie Kaas, Pilou Asbak, Fares Fares
Žanr: triler
Trajanje: 119 minuta
Država: Danska
Početak prikazivanja: 12.03.2015

Ubojstvo mladih blizanaca u početku upućuje na zločin studenata iz gornje klase, ali nije sve tako kako izgleda. Kroz slučaj doživit ćemo jako puno preokreta i ništa se više neće činiti isto kao na samom početku.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.