Najava filmova - Ožujak 03/2015 2.dio

Nastavljamo sa najavom filmova koji nam dolaze u drugoj polovici mjeseca ožujka u naša kina.

Redatelj: Mike Binder
Glumci: Kevin Costner, Octavia Spencer, Gillian Jacobs
Žanr: Drama
Trajanje: 121 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 19.03.2015.


U filmu je fokus na odvjetniku Elliotu Andersonu (Kevin Costner)  koji je postao udovac nakon teške automobilske nesreće gdje je smrtno stradala njegova supruga. Elliotu je na skrb ostala njegova voljena unuka te se posvetio njenom odgajanju. Boreći se sa svojom tugom, Elliotu se cijeli svijet okreće naglavačke u trenutku kada baka Rowena (Octavia Spencer) zajedno sa svojim sinom Reggiem (ocem djeteta) zatraži skrbništvo nad Eloise. Reggie je narkoman kojeg Elliot krivi za smrt vlastite kćeriElliot će se naći u dubokoj i teškoj bitci za skrbništvo gdje će napraviti sve kako bi spasio voljenu unuku.

"Black and White" je drama koja prikazuje slomljenog čovjeka koji je uhvaćen u borbi prepunoj gorčine, krivnje i rasne napetosti. Film koji uči kako opraštati i kako se brinuti za svoju obitelj.

Redatelj: Robert Schwentke
Glumci: Shailene WoodleyAnsel ElgortTheo James
Žanr: Avantura, SF, triler
Trajanje: 119 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 19.03.2015.


Filmski serijal "Divergent" snimljen je prema bestsellerima Veronice Roth, a mnogi kritičari se slažu da je Veronica Roth napisala priču prepunu akcije i napetosti.

"Insurgent" podiže uloge i rizik za Tris u njezinoj potrazi za prijateljima i saveznicima, te odgovorima u ruševinama futurističkog Chicaga. Tris (Shailene Woodley) i Four (Theo James) su odmetnici u bijegu, a lovi ih Jeanine (KateWinslet), vođa snažne Erudite elite koja želi vlast i moć. U borbi protiv vremena, oni moraju otkriti razloge zašto je obitelj od Tris žrtvovala svoje živote da spasi njih, i zašto će vođe Erudite napraviti sve kako bi ih zaustavili i spriječili. 

Progonjena svojom prošlošću i svojim prijašnjim odlukama, ali odlučna da zaštiti osobe koje voli, Tris će se zajedno sa Four-om suprotstaviti naizgled nemogućim izazovima  nakon kojih će otkrivati sve više o prošlosti, ali i što ih čeka u budućnosti.

Insurgent je nastavak filma Divergent iz  2014. godine. Nakon što je Divergent prošle godine ostvario fenomenalne rezultate i postao jako popularan, uskoro ćemo imati priliku gledati drugi dio ove vrlo dobre trilogije. Posljednji dio trilogije biti će podijeljen na 2 nastavka (Allegiant 1. dio i Allegiant 2. dio), a izaći će u ožujku 2016. i 2017. godine.

Redatelj: Vanja Sviličić
Glumci: Nela Kocsis, Mila Elegović, Igor Kovač, Robert Budak, Jadranka Elezović, Dušan Gojić
Žanr: drama
Trajanje: 74 minute
Država: Hrvatska
Početak prikazivanja: 19.03.2015.



Petra i Kika dvije su prijateljice u ranim četrdesetima. Petra živi u Zagrebu i upravo se razvodi od supruga, a Kika dolazi iz Kölna kako bi joj bila oslonac. Tijekom nekoliko ispijenih cappuccina i jednog noćnog izlaska saznajemo sve o njihovim strahovima, problemima i zavidnoj unutrašnjoj snazi.

Redatelj: Darko Bajic
Glumci: Strahinja Blažić, Leon Lučev, Goran Bogdan, Krešimir Petar Ćosić
Žanr: drama, povijesni, sportski
Trajanje: 125 minuta
Država: Srbija, Hrvatska, Slovenija, BiH, Makedonija
Početak prikazivanja: 26.03.2015.


Priča inspirirana utakmicom Svjetskog prvenstva u košarci 1970. godine u Ljubljani između reprezentacija Jugoslavije i Sjedinjenih američkih država. Film prati nastanak jugoslavenske škole košarke koja je uvelike utjecaja na razvoj košarke u Europi općenito; i njezin prvi uspjeh - fenomenalnu pobjedu nad Amerikancima koja je odjeknula širom svijeta i oduševila sve stanovnike ovih prostora.

Redatelj: Vinko Möderndorfer 
Glumci: Marko Mandić, Medea Novak, Marko Bukvič, Lara Volavšek, Renato Jenček, Jernej Šugman, Jana Zupančić, Sebastian Cavazza
Žanr: drama
Trajanje: 113 minuta
Država: Slovenija
Početak prikazivanja: 26.03.2015.


Smješten u kontekst ekonomske krize, nedostatka posla i radničkih prava, film govori o obitelji mladih, nezaposlenih roditelja koji se, u pokušaju rješavanja svoje teške situacije, nastoje suprotstaviti sveprisutnoj vladavini kapitala.


Redatelj: Pierre Morel
Glumci:  Javier BardemIdris ElbaSean Penn
Žanr: akcija, krimić, drama
Trajanje: 115 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 26.03.2015.


"Gunman" je Sean Penn, bivši član vojnih specijalnih snaga koji pati od PTSP-a . On se pokušava ponovno povezati sa svojom dugogodišnjom ljubavi, ali prvo ga čeka niz obračuna diljem Europe kako bi sprao ljagu sa svog imena. Sean Penn i Javier Bardem, u filmu redatelja Takena, jamče nam garantiranu akciju.

Izvor: http://www.blitz-cinestar.hr/



Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.