Najava filmova - Travanj 04/2015 2.dio

Kao što smo već najavili ranije, ovaj mjesec je vrlo bogat kvalitetnim i dobrim filmovima. Nakon što smo imali priliku pogledati "Furious ekipu" u sedmom nastavku istoimenog filma, te odličan horor "It Follows" čiji je redatelj David Robert Mitchell, okrećemo se filmovima koji dolaze u hrvatska kina u sljedećih par tjedana.

Redatelj: François Girard
Glumci: Dustin Hoffman, Kevin McHale, Josh Lucas
Žanr: Drama
Trajanje: 103 minute
Država: SAD
Početak prikazivanja: 16.04.2015. 


Od redatelja Françoias Girarda (The Red Violine) dolazi nam inspirativna priča o buntovnom dječaku koji posjeduje nevjerojatan glazbeni talent, a koji će biti stavljen na iskušenje od strane vrlo zahtjevnog nastavnika s ciljem ispunjenja njegovih snova.U filmu su se okupile brojne zvijezde iz Hollywooda: dvostruki Oscarovac Dustin Hoffman, dobitnica Oscara Kathy Bates, dvostruki dobitnik nagrade "Emmy" Eddie Izzard, tri puta nominirana za Oscara Debra Winger, Josh Lucas (A Beautiful Mind) i Kevin McHale (Glee). Tematika filma nam je vrlo poznata iz jednog od najboljih filmova prošle godine Whiplasha, biti će zanimljivo vidjeti da li "Boychoir" može ponuditi nešto novo i drugačije.



Redatelj: Jaume Collet-Serra
Glumci: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman
Žanr: Akcija, Krimić, Drama
Trajanje: 114 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 16.04.2015.


Mafijaš iz Brooklyna i i ubojica Jimmy Conlon (Liam Neeson), nekad poznat kao "grobar", proživljava teške dane svog života. Jimmy je dugogodišnji najbolji prijatelj mafijaškog šefa Shawna Maguirea (Ed Harris) i sada je došao trenutak kada svi njegovi grijesi iz prošlosti dolaze na naplatu, a uporni detektiv koji ga prati zadnjih 30 godina sve mu je bliže. U posljednje vrijeme čini se da je Jimmyu jednina utjeha boca viskija. Kada njegov otuđeni sin Mike (Joel Kinnaman) postane meta, Jimmy mora odlučiti na čiju stranu će stati - na stranu mafijaške obitelji koju je sam izabrao, ili na stranu njegove prave obitelji koju je davno napustio.

Nakon posljednjeg nastavka filma Taken, gledat ćemo Liama u još jednom akcijskom krimiću. Neeson i Harris, akcijski krimić, mafija, narušeni odnosi s obitelji... sve smo to već toliko puta gledali, ali nećemo suditi unaprijed, možda se ugodno iznenadimo.



Redatelj: Lee Toland Krieger
Glumci: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford
Žanr: Drama, Romantika
Trajanje: 110 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 23.04.2015.


Nakon automobilske nesreće u jednoj ledenoj noći Adaline prestaje stariti i biva zatočena u svom tijelu 29-godišnjakinje. Vrlo pažljivo čuva svoju skrivenu tajnu i doživljava brojne avanture tijekom 20. stoljeća. Nakon mnogo godina života u samoći, Adaline konačno pronalazi ljubav i dobiva hrabrosti da ponovno započne živjeti.

Pred nama je još jedna priča o neobičnoj ljubavi koja nema granica i o isprepletenim sudbinama koje nam život donosi...



Redatelj: George Tillman Jr.
Glumci: Scott Eastwood, Britt Robertson, Alan Alda, Melissa Benoist
Žanr: Drama, Romantika
Trajanje: 139 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 23.04.2015.


Film snimljen na temelju bestseller romana majstora ovakvih ljubavnih priča, Nicholasa Sparksa. The Longest Ride je romantična priča između Sophie, studentice koja želi ostvariti svoj životni san u New Yorku i postati umjetnica, te Luke-a koji je bivši jahač bikova koji želi napraviti veliki povratak. Kako će se njihovi životni putevi u jednom trenutku razdvojiti i staviti njihovu ljubav na kušnju, Luke i Sophie ostvaraju neočekivanu povezanost sa Irom (Alan Alda), čija sjećanja na njegovu vezu sa voljenom suprugom ostavljaju ogroman trag na mladi par i daju im inspiraciju za daljnju borbu. U filmu ćemo moći vidjeti više generacija i njihove ljubavne priče koje se isprepliću.

Nicholas Sparks je nesumljivo fanstastičan pisac romantičnih priča, no gdje je zapelo prilikom ekranizacije njegovih djela? Prošlo je već više od 10 godina od "A Walk to Remember" i "The Notebook", nakon kojih su uslijedili dosta slični filmovi, ali niti jedan od njih nije bilo vrijedan spomena i hvale. Hoćemo li  konačno opet gledati dobar film prema noveli Nicholasa Sparksa? 



Redatelj: Joss Whedon
Glumci: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth
Žanr: Akcija, Avantura, SF
Trajanje: 142 minute
Država: SAD
Početak prikazivanja: 30.04.2015.


I u ovom nastavku ćemo gledati dobro nam poznate junake:  Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow i Hawkeye. Nakon propalog pokušaja Tony Starka sa njegovim mirovnim programom, stvari će krenuti naopako, a  najmoćniji zemaljski heroji će se pronaći ujedinjeni u obrani sudbine naše planete. Ovaj put su Osvetnici u borbi protiv Ultrona, negativca koji dolazi i prijeti cijeloj planeti, a na Osvetnicima je da ga zaustave i spriječe njegove užasne planove.

Ljubitelji Marvela sigurno neće propustiti još jednu epsku i globalnu avanturu Osvetnika.



Redatelj: Andrea Di Stefano
Glumci: Josh Hutcherson, Benicio Del Toro, Brady Corbet
Žanr: Romantika, Triler
Trajanje: 120 minuta
Država: Engleska, Španjolska
Početak prikazivanja: 30.04.2015.


Mladi surfer posjećuje svog brata u Kolumbiji i postaje ludo zaljubljen u prekrasnu lokalnu djevojku po imenu Maria. Njihova romansa izgleda idilično dok on ne upozna njenog ujaka Pabla Escobara, zloglasnog kolumbijskog krijumčara kokainaEscobar: Paradise Lost je romantični  triler u kojemu se naizgled obećani raj pretvara u nezamislivi pakao.



Redatelj: Scot Armstrong
Glumci: Alison Brie, Krysten Ritter, T.J. Miller
Žanr: Komedija
Trajanje: 93 minute
Država: SAD
Početak prikazivanja: 30.04.2015.


Skupina prijatelja ponovno se okuplja i kreće na misiju kako bi učinili sve da opet spoje svog starog prijatelja sa ljubavi njegovog života, ženom za koju se trebao oženiti. Film je režirao i napisao Scott Armstrong koji je zaslužan za scenarij Mamurluka 2.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.