Najava filmova - Travanj 04/2015 1.dio

Ožujak je već iza nas, a travanj je mjesec u kojem nas čeka pregršt vrlo zanimljivih filmova u hrvatskim kinima. Nakon dodjele Oscara i mnoštva filmova koji su izašli u 12. mjesecu prošle godine i 1. mjesecu ove godine, uslijedilo je malo odmaranje i povremeno je izašao neki dobar film. U ovom mjesecu ćemo imati jako puno toga za pogledati, pa ajmo odmah na kratku najavu filmova koji su pred nama.

Redatelj: James Wan
Glumci: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jason Statham
Žanr: Akcija, Krimić, Triler
Trajanje: 137 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 02.04.2015.
 

Stigao nam je dugo očekivani nastavak sa popularnom "Fast and Furios" ekipom. Vjerujem da je puno zaljubljenika u film s nestrpljenjem očekivalo sedmo izdanje filma čije su glavne karakteristike auti, brzina i dobra akcija. U "Furious 7" kako ga još zovu, gledati ćemo Dominica Torreta (Vin Diesel) i njegovu ekipu u borbi protiv Iana Shawa (Jason Statham) koji želi osvetu za smrt svoga brata. Odlična glumačka postava u popularnoj i vrlo uspješnoj franšizi garantira nam odličnu akciju i zabavu.

Film je posebno posvećen prerano preminulom Paulu Walker koji je bio član "Furiousa" od samog početka. Vin Diesel će ovim nastavkom odati počast Paulu, koji kako Vin tvrdi, nije bio samo njegov prijatelj, već prava obitelj. 




Redatelj: John Madden
Glumci: Maggie Smith, Richard Gere, Bill Nighy, Judi Dench, Dev Patel
Žanr: Komedija, Drama
Trajanje: 123 minute
Država: SAD / Velika Britanija
Početak prikazivanja: 02.04.2015.


Nastavak avanture filma The Best Exotic Marigold Hotel iz 2011. godine.

Sonny kojeg glumi Dev Patel ima svoj san koji mu oduzima jako puno vremena. S obzirom da se uskoro ženi sa ljubavi svog života Sunainom (Tina Desai), Sonny ima sve manje slobodnog vremena. S obzirom da je njegov prvi projekt bio i više nego uspješan, te da su svi kapaciteti u Marigold hotelu popunjeni, Sonny polako planira novi projekt. Ostala je slobodna još samo jedna soba u hotelu, a novi gosti pristižu i treba ih smjestiti što prije. Međutim, kako su zahtjevi i običaji tradicionalnog indijskog vjenčanja vrlo komplicirani i složeni, Sonny ima sve manje vremena i prijeti mu opasnost da sve propadne dok se neočekivani put naprijed nastavlja.

Film je postigao solidne kritike i trenutno ima ocjenu 6.8 na IMDb. Glumačka postava je vrlo dobra, i vjerujem da će nas ova drama/komedija vrlo ugodno zabaviti i nasmijati.



Redatelj: David Robert Mitchell
Glumci: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi
Žanr: Horor
Trajanje: 100 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja:02.04.2015.


Film koji ljubitelji horora gotovo sigurno neće propustiti. Već par tjedana se priča da je ovo jedan od najboljih i najstrašnijih američkih horora u posljednje vrijeme. Nadajmo se da nećemo ostati razočarani.

Jay je 19-godišnja djevojka koja nakon seksualnog odnosa počinje dobivati neobične vizije i osjećaj da ju netko ili nešto prati. Zajedno sa svojim prijateljima pokušava pobjeći od strahova i prikazanja koji ju u stopu svugdje prate...




Redatelj: Dan Fogelman
Glumci: Al Pacino, Annette Bening, Jennifer Garner
Žanr: Komedija, Drama
Trajanje: 106 minuta
Država: SAD
Datum prikazivanja:  09.04.2015


Film inspiriran istinitom pričom. Al Pacino je stari roker Danny Collins koji se ne može odreći svojih navika i teškog života. Nakon što mu njegov menadžer otkrije pismo od Johna Lennona koje je napisano prije 40 godina, Danny u potpunosti odluči promijeniti svoj život. Drastično će promijeniti svoj život i krenuti na putovanje kako bi otkrio svoju pravu obitelj, upoznao svoju ljubav i započeo jedan potpuno novi život.



Redatelj: Etan Cohen
Glumci: Will Ferrell, Kevin Hart, Alison Brie
Žanr: Komedija
Trajanje: 100 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 09.04.2015


"Get Hard" je režirao Etan Cohen, a ovaj film mu je redateljski prvijenac nakon što se proslavio uglavnom pisanjem scenarija. Sadržaj filma zvuči dosta zanimljivo, iako moram priznati da mi Ferrellova gluma u traileru ovog filma nimalo ne obećava.

James (Will Ferrell) je milijunaš koji je po zanimanju menađer fondova. Ubrzo otkriven i optužen za prijevaru i pronevjeru novca, biti će optužen na zatvorsku kaznu, ali će imati i priliku od 30 dana da riješi neke poslove prije nego što ga strpaju iza rešetaka. Očajan James se obraća Darnellu (Kevin Hart) da ga pripremi na život u ćeliji. Darnell je marljiva osoba osoba, vlasnik male privatne tvrtke, koji nikada nije dobio niti kaznu za parkiranje, a kamoli bio u zatvoru. Njih dvoje će zajedno učiniti sve kako bi James postao "tvrd" i spreman za zatvor, a usput će obojica otkriti koliko su bili u krivu.



Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.