Dva tjedna filmskih poslastica uz MAXtv Filmomaniju 9!


Ulaskom u listopad započela je revija dobrog filma koja se održava iduća dva tjedna u Cineplexx Centru Kaptol. Deveta po redu MAXtv Filmomanija organizirana je pod pokroviteljstvom Hrvatskog Telekoma, a u navedenom period posjetitelji će moći uživati u dosad najdužoj reviji tijekom koje će biti prikazano petnaest filmova koji su svoje premijere imali na filmskim festivalima u New Yorku, Londonu, Sundanceu, Veneciji, Berlinu, Cannesu i mnogim drugima. 

Jedan od najzanimljivijih filmova je "Love", kontroverznog argentinskog redatelja Gaspara Noea, koji je premijerno prikazan ove godine na filmskom festivalu u Cannesu gdje je izazvao veliki publicitet zbog eksplicitnih scena seksa. Svakako treba istaknuti i filmove kao što su "The Lobster", "Mr. Holmes" te "What We Do in the Shadows". "The Lobster" je djelo grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa čiji je kvalitetan rad rezultirao sa čak tri nagrade na ovogodišnjem festivalu u Cannesu. Ostarjelog "Mr. Holmesa" glumi pokojni Ian McKellen, a film je režirao Oscarovac Bill Condon. Poznati novozelandski komičari Jemaine Clement i Taika Waititi zaslužni su za "What We Do in the Shadows", mockumentary o četiri usamljena vampira koji žive u predgrađu novozelandskog glavnog grada Wellingtona i pokušavaju se prilagoditi modernom načinu života. Film je preveden "Kada padne mrak", a o njemu smo već pisali OVDJE.
Love (2015.), Gaspar Noe

Uz već spomenute filmove prikazivat će se djela vrlo poznatih redatelja, a među njima je i jedan od najhvaljenijih filmova godine, "Dnevnik jedne tinejdžerice" mlade američke redateljice Marielle Heller. Posjetitelji će imati priliku pogledati "Microbe i Gasoil", najnoviji film Michela Gondryja koji je najpoznatiji po fantastičnom filmu "Vječni sjaj nepobjedivog uma". Tu su također i ostali filmovi koji su zaradili vrlo dobre kritike na filmskim festivalima: "Dope", "Grandma", "Digging for Fire" i brojni drugi.
Dope (2015.)

Projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 1. do 14. listopada s početkom u 19:00 i 21:00 sati te vikendom uz projekcije od 17:00 sati. Više informacija o filmovima, raspored projekcija i rezervacije ulaznica dostupni su na službenoj stranici kina Cineplexx. 
Ulaznice su u prodaji on line i na blagajni kina po cijeni od 25 kuna, dok kupnjom paketa od 10 ulaznica za različite projekcije ostvarujete sniženu cijenu ulaznice od 20 kuna po ulaznici.
Kompletan popis filmova revije MAXtv Filmomanija 9:

    Baka / Grandma – Paul Weitz
    Cijena slave / La Rancon de la Glorie –
Xavier Beauvois
    Dnevnik jedne tinejdžerice / Diary of a Teenage Girl –
Marielle Heller
    Droga / Dope –
Rick Famuyiwa
    Gospodin Holmes / Mr. Holmes –
Bill Condon
    Jastog / The Lobster –
Yorgos Lanthimos
    Kad padne mrak / What We Do in the Shadows –
Taika Waititi i Jemaine Clement
    Ljubav 3D / Love 3D –
Gaspar Noe
    Metamorfoze / Metamorphoses –
Christophe Honore
    Microbe i Gasoil / Microbe et Gasoil–
Michel Gondry
    Polarna ljubav / Infinitely Polar Bear –
Maya Frobes
    Posljednji intervju / The End of the Tour –
James Ponsoldt
    U potrazi za vatrom / Digging for Fire –
Joe Swanberg
    Zubati / Tusk –
Kevin Smith


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.