HRT kreće sa snimanjem druge sezone "Crno-bijelog svijeta"


Za sve one koji su se pitali hoće li se nastaviti prošlogodišnja HRT-ova serija „Crno-bijeli svijet“ slijedi odgovor: HRT je u produkciji s Interfilmom započeo snimati drugu sezonu popularne, ali i kontroverzne serije.

Druga će sezona, kao i prva, imati 12 epizoda. Nakon što je prva sezona izazvala polemike oko povijesne autentičnosti i ponašanja pojedinih likova, druga sezona nastavlja dalje s doživljajem ranih osamdesetih. U njoj ćemo imati prilike vidjeti što se događa s popularnim likovima poput Kipa, Žungula i Marine u 1981. i 1982. godini.


Recenzije prve sezone bile su jedne od najčitanijih prošle godine na našem blogu i možete ih pronaći na poveznicama koje slijede:

Recenzija prvog tjedna
Recenzija drugog tjedna
Recenzija trećeg tjedna 

Kako iz njih možete vidjeti, u zaključku smo se nadali kako će se neke greške ispraviti, neki likovi nadopisati, a serija dodatno zaokružiti. To se ponajprije odnosi na starije likove koji su u odnosu na mlađu gardu u prvoj sezoni bili donekle neuvjerljivi (s izuzetkom Anice Dobre.)

Serija je bez obzira na kontroverze bila iznimno gledana i popularna, a bit će zanimljivo vidjeti što su scenaristi, kostimografi, scenografi i producenti naučili iz salve kritka koje su pratile prvu sezonu. Također, vrijedi napomenuti kako je proračun ove serije, iako velik za domaće pojmove, ipak znatno niži u odnosu na period drame nekih drugih televizija.


U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti što nam u nastavku priče nosi „Crno-bijeli svijet“ i kamo će nas odvesti u svom prikazu tog često romnansiranog i zanimljivog razdoblja. 

Vjerojatno će i mišljenja o nastavku snimanja, kao i sve oko ove serije, biti podijeljena. Nas, konkretno, zanima i Vaše mišljenje.



Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

2 komentari:

  1. A kad ce to bit prikazano na televiziji?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerojatno negdje na jesen, ako su tek sad krenuli sa snimanjem.

      Izbriši