Kino "Europa" je najbolje europsko kino!


Priča o "Kinu Europa" jedna je od najljepših zagrebačkih priča. Tradicija gledanja filmova na tom sjajnom mjestu u centru grada datira još od sredine dvadesetih godina kad je obitelj Müller krenula realizirati ambiciju da uspostavi najljepše i najmodernije kino ovih prostora. Ta zagrebačka priča dobila je europsko priznanje koje će sigurno prostoru kina dodatno dati na važnosti, a filmofilima koji pohode "Europu" potvrditi kako gledanjem filmova tamo i sami sudjeluju u jednom značajnom djelu hrvatske filmske i prikazivačke povijesti. Nagrada za najbolji program za 2016. godinu koju dodjeljuje mreža europskih kina Europa Cinemas potvrda je sjajne selekcije ovog nezavisnog kina, a cijela priča dodatno dobiva na važnosti kad se uzme u obzir kako je priznanje osvojeno u konkurenciji 1078 kina iz 41 europske zemlje. 

Kako navodi HAVC, direktor kina Boris T. Matić povodom ovog priznanja je rekao: 

"Jako smo sretni i ponosni da je europska kinozajednica prepoznala naš rad i dodijelila nam ovo priznanje. Ono nas istovremeno inspirira za daljnji rad i obvezuje da u budućnosti budemo još bolji. Nadam se da ćemo uskoro uz potporu Grada Zagreba obnoviti i veliku dvoranu najljepšeg kina u Hrvatskoj s najboljim programom u Europi" 

Ljubiteljima sedme umjetnosti to je samo još jedan razlog da posjete kako ZFF, tako i kultno zagrebačko kino.Ovo prestižno priznanje bit će dodjeljeno na svečanosti otvaranja 14. Zagreb Film Festivala, 12. studenog u kinu Europa.



Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

0 komentari:

Objavi komentar