Najava filmova - Svibanj 05/2015 1.dio

Nismo uspjeli pogledati ni sve filmove koji su u travnju došli u kina, a svibanj je već tu. Iza nas su Furious 7, It Follows, The Age of Adaline i nastavak Avengersa. U mjesecu svibnju dolaze nam također odlični filmovi koje s velikim nestrpljenjem očekujemo. Krenimo redom.

Redatelj: Daniel Espinosa
Glumci: Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace
Žanr: Drama, Triler
Trajanje: 137 minuta
Država: Češka. Velika Britanija, SAD
Početak prikazivanja: 07.05.2015.


Radnja filma se odvija u sovjetskoj Rusiji 1953. godine. Agent tajne službe Leo Demidov (Tom Hardy) odbija ostaviti svoju suprugu Raisu (Noomi Rapace), što rezultira gubitkom njegova statusa, snage i vlastitog doma. Naime, zbog neposlušnosti proglašen je državnim izdajnikom. Protjerani iz Moskve, Leo i Raisa udružuju snage sa generalom Mikhailom Nesterovom (Gary Oldman) kako bi uhvatili serijskog ubojicu mladih dječaka koji je poznat kao "Rostovski koljač" i "Mesar iz Rostova".

Child 44 je ekranizacija istoimenog političkog trilera Toma Roba Smitha  koji je osvojio čak 17 književnih nagrada. Film je prvotno htio režirati Ridley Scott koji je i pokrenuo ovaj projekt, ali glavnu palicu je prepustio švedskom redatelju Danielu Espinosi koji je poznat po filmu "Snabba Cash". Na račun Ridleya Scotta sve češće stižu brojne kritike, a neke sežu čak do toga da je u posljednje vrijeme upropastio sve filmove na kojima je radio.

Child 44 je film koji smo s nestrpljenjem očekivali s obzirom na odličan scenarij, fenomenalnu glumačku postavu te okruženje okrutnog Staljinovog sovjetskog sistema. Film je dosad zaradio iznimno loše kritike i komentare, ali ne treba ga otpisati unaprijed. Sigurno ćemo ga pogledati, ali vjerovatno u okruženju toplog doma na kauču.



Redatelj: Anne Fletcher
Glumci: Reese Witherspoon, Sofía Vergara, Matthew Del Negro
Žanr: Akcija, Komedija
Trajanje: 87 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 07.05.2015.


Reese Witherspoon je dosadna Cooper, policajka koja radi sve prema pravilima. Idući zadatak joj je zaštititi prelijepu i temperamentu Daniellu (Sofia Vergara), udovicu opasnog mafijaša. Daniella mora ostati u jednom komadu kako bi svjedočila protiv narko boss-a, a Cooper se mora dokazati na terenu i opravdati povjerenje svojih šefova.

Ostaje nam tek vidjeti hoće li jedini razlog za gledanje ovog filma biti ljepotica Sofia Vergara ili ćemo možda dobiti smiješnu i otkačenu akcijsku komediju.


Redatelj: Elizabeth Banks
Glumci: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld
Žanr: Komedija, Glazba
Trajanje: 115 minuta
Država: SAD
Početak prikazivanja: 14.05.2015.


Nastavak glazbene komedije Pitch Perfect iz 2012. godine. Radnja filma prati Fat Amy i Becu u "a capella" skupini "Barden Bellas" čiji je cilj osvojiti međunarodno vokalno natjecanje koje dosad nije uspio osvojiti niti jedan tim iz Amerike.



Redatelj: George Miller
Glumci: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult
Žanr: Akcija, Avantura, Triler
Trajanje: 120 minuta
Država: Australija
Početak prikazivanja: 14.05.2015.

Od  redatelja Georgea Millera stiže nam četvrti dio post-apokaliptične akcijske avanture Mad Max: Fury Road. U glavnim ulogama gledat ćemo odličnog Toma Hardya, a pomoć će mu biti Charlize Theron.

Maxa progoni burna prošlost i odlučuje živjeti samotnjačkim životom. Uskoro mu se pridružuje imperatorica Furiosa i njena odbjegla skupina iz Citadele, grada koji je pod opsadnom tiraninina Joea. Joe je izgubio nešto njemu vrlo vrijedno. Počinje skupljati sve svoje bande i vodi pobunjenike u lov na glave što će rezultirati pravim ratom uz puno oktana na divljim cestama u post-apokaliptičnom svijetu.

Uloga Mela Gibsona kao Mad Maxa će uvijek ostati zapamćena i koliko god je Hardy odličan glumac, ne može nadmašiti legendarnog Gibsona. Ovo je jedan od najiščekivanijih filmova u 2015. i nadajmo se da će nam Hardy pružiti svog Mad Maxa koji će nas oduševiti. U fantastične specijalne efekte, scenografiju i kostimografiju uopće niti ne sumnjamo. Mad Max: Fury Road bi mogao biti jedan od rijetkih filmova koji se isplati otići pogledati u 3D kino.



Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.